Gezondheid, Online

Yoga Studio app

Terwijl ik van links naar rechts wiebel op de bank, zie ik een foto van een van mijn Facebook-vriendinnetjes. Het is haar gelukt om de yoga hoofdstand te doen. We spreken elkaar nauwelijks, maar ik ben ervan overtuigd dat ze de foto plaatst om mij jaloers te maken. Het lukt, ik wiebel nog eens van links naar rechts omdat ik al twee dagen niet kan zitten.

Een Yoga Studio voor thuis

Sinds vorige week ‘doe’ ik namelijk ook aan yoga. Mijn collega wees mij op de Yoga Studio app, vol oefeningen van beginner tot gevorderde. En, vanwege de duidelijke uitleg, prima thuis te doen. Dus ik bestelde online een yogamat en dankzij de supersnelle bezorging van Bol.com, lag ik al de volgende dag in een redelijk pijnlijke reclined goddess pose midden in mijn slaapkamer.

Na drie dagen de 15-minuten-lessen te hebben gevolgd, merkte ik al verschil in mijn lichaam. Maar waarschijnlijk is bij mij het resultaat wat sneller merkbaar dan bij de gemiddelde flexibele medemens. Mijn spieren zijn zo verkrampt dat ik verwacht vijf centimeter langer te zijn na een jaar yoga oefeningen.
Met heerlijk ontspannen schouders stond ik dinsdag op het perron te wachten op de trein naar huis. Toen ik tijdens de reis – na een half uur te hebben gestaan – eindelijk kon zitten, liet ik me zijwaarts op de bank ploffen en trok mijn benen op. En terwijl de spieren in mijn lichaam aangaven dat dit geen goede zithouding was, las ik mijn boek.

Lower Back, Hips & Glutes

Dinsdagavond wilde ik het liefst zo snel mogelijk naar bed en besloot deze avond de oefeningen over te slaan. Zo ook de avond daarop, en de avond daarop.. Vrijdagavond viel ik in slaap op de bank, knus om de kat heen gevouwen. Ik werd rond 10 uur wakker en ging rechtop zitten. Een pijnlijke druk bij mijn billen gaf aan dat gevouwen om een kat heen geen natuurlijke positie is voor het lichaam. Voordat ik mijn bed in dook, ging ik in de Yoga Studio op zoek naar een oefening waarmee ik mijn pijnlijke kont kon fixen.
Voordat ik in bed stapte deed ik de Lower Back, Hips & Glutes oefening. Ik weet niet precies welke spieren ik daarmee ‘train’, maar degene die de pijn veroorzaakt komt vast daar ergens vandaan. Super handig, dat thuis yoga’en. Morgen zou alles weer helemaal pijnloos en soepel zijn.

Heb ik toch begeleiding nodig?

Je kunt je misschien voorstellen hoe verbaasd ik was toen ik de volgende dag wakker werd en niet rechtop in bed kon zitten. Ik stond op, rekte en strekte en probeerde op mijn bed te zitten om sokken aan te trekken. Maar in plaats van rechtop te blijven zitten, moest ik van links naar rechts blijven wiebelen om pijn te voorkomen. Waar kwam die pijn toch vandaan? Ik drukte met mijn vingers langs mijn stuitje en pas toen ik helemaal aan het uiteinde van mijn stuitje was (waar je staart zou beginnen, als je die had) voelde ik een enorm zere plek. WTF heb ik gedaan?? Heb ik mijn spier verrekt tijdens de yoga oefeningen zonder professioneel toezicht? Of een losgemaakte spier verrekt tijdens een van mijn bijna onmogelijke lichaamshoudingen? En jeetje, waarvoor zit die spier daar?!

Nogmaals kijk ik met enige jaloezie naar de foto op Facebook en vouw mijn benen onder mijn billen. Zucht, hopelijk is de pijn weg als ik naar het werk moet..

Laat een reactie achter