Et Cetera

Van uitstel komt een blue screen of death

Bij het opstarten van mijn blauwe Sony Vaio waren er een aantal kleine probleempjes die ik voor lief nam. Zo maakte hij een enorme herrie, de getapete stekker moest altijd in het stopcontact omdat de accu niet meer oplaadde en het linkerknopje van de ‘muis’ deed het niet meer. Maar ondanks zijn gebreken, stond hij altijd voor mij klaar. Tot enkele weken geleden.

Uitstel

De koningin van het uitstellen, dat ben ik. Of het is mijn gigantische concentratiestoornis die me iedere keer iets anders laat doen.. Dus toen het vertrouwen in mijn Vaio begon te verdwijnen en ik de bestanden wilde overzetten naar mijn nieuwe Air, besloot ik eerst hele andere dingen te doen. Belangrijke dingen als Candy Crush en The Sims.

Maandenlang wist ik mijn Vaio voor andere activiteiten te gebruiken. Ik haalde mijn site offline, bouwde een nieuw design, haalde level 1000 in Candy Crush en was al drie generaties ver in mijn Sim-familie. En heel af en toe verhuisde ik een fotomap naar mijn nog ongeorganiseerde Air.

En toen gebeurde het.

Met alle foto’s veilig opgeslagen op mijn nieuwe laptop, klikte ik de Vaio aan om de documenten-map over te zetten. Maar als ik nou eerst even een uurtje The Sims zou spelen. En terwijl mijn Sim met haar bord naar de keuken liep, knipperde het scherm. De Sim bleef in een onhandige pose staan, het scherm knipperde nogmaals en ging op zwart. Ik hield mijn adem in terwijl de laptop bleef ratelen. Het bureaublad verscheen weer en opgelucht haalde ik adem. Maar een laatste flikkering in het scherm en alles ging op zwart. De laptop ratelde, maar niets! Het scherm deed niets!

Ontkenning

Ach joh, er is vast niets aan de hand. Die ventilator is ruk, hij is vast overhit geraakt, morgen doet hij het gewoon weer. Dacht ik. De volgende dag sloot ik mijn altijd trouwe Vaio met een kabel op een scherm aan. Er verscheen een melding, maar er zou een en ander gecheckt worden op eventuele beschadiging. Zie je wel, niets aan het handje.

Maar vanuit het niets verscheen daar het blue screen of death.. Hij herstartte, ik bleef hoopvol, en weer een blue screen of death. En weer, en weer, en weer. NEEEEE!

Mijn blauwe Vaio ligt nu al weken op de plank. Zolang ik niet alles geprobeerd heb, is hij officieel niet helemaal stuk. Dus blijft hij voorlopig even op de plank liggen, want dan is er nog altijd de hoop dat hij het op een magische wijze straks toch weer doet.

Laat een reactie achter