Over mij

Hallo, ik ben Ilja!

Amateurkok, -fotograaf, -doe-het-zelver, -wandelaar en -schilder. Expert in het zoeken naar een baan, het verzamelen van notitieboekjes en het knuffelen van katten. In de tijd die er overblijft, schrijf ik.

Ilja, de kok.

Omdat oma over genoeg kooktalent beschikt om dit uit te delen, heb ik daar ook wat van gekregen. Ik vind het heerlijk om in mijn (te kleine) keuken te staan en te koken of te bakken. Ik eet graag met anderen, dus het kan zeker geen kwaad om vriendjes met mij te worden.

Ilja, de wandelaar en fotograaf.

Iemand raadde mij ooit aan om te gaan wandelen. Het zou mijn hoofd leeg maken en goed zijn ter ontspanning. Omdat ik niet niet zo goed ben in wandelen zonder doel, heb ik altijd een fotocamera bij me en neem ik onderweg foto’s. Enkele van de resultaten zijn te zien op mijn Instagram account.

Ilja, de doe-het-zelver en schilder.

Na jarenlang op zoek te zijn geweest naar de ideale tas, kwam ik erachter dat het veel makkelijker was om hem zelf te maken. Dit geldt overigens alleen wanneer je op zoek bent naar een ideale versie van iets. Het is natuurlijk veel makkelijker om dingen in de winkel te kopen.

Ilja, de expert.

Al doende leert men. Jarenlang oefenen heeft me de beste kattenknuffelaar ooit gemaakt, ik weet precies aan welke eisen een goed notitieboekje moet voldoen, en helaas ben ik ook de koningin van het solliciteren.

Ilja, de blogger.

In 2005 startte ik mijn eerste blog. Als mensen vragen waarom ik ben gaan bloggen, vertel ik altijd dat het de beste manier was om iedereen op de hoogte te houden van mijn leven. In plaats van mails te versturen, kon ik zo in één keer iedereen vertellen waar ik mee bezig was. Dat ik eigenlijk maar een handjevol mensen had verteld dat ik blogde, laat ik altijd achterwege. Het was, en is, namelijk enorm eng om m’n schrijfwerk te laten beoordelen en mijn leven openbaar online te gooien.

Door de jaren heen blogde ik fanatiek en liet ik soms mijn blog in slaap sukkelen, om hem vervolgens met enig geweld wakker te schudden. Hoewel ik mezelf nu heb voorgenomen om weer fanatiek te bloggen, kan ik helaas niet beloven dat hij weer in slaap sukkelt. Gelukkig blijft er in mijn vingers altijd een soort kriebel zitten, die alleen weggaat als ik schrijf.

Hoewel sommigen hier alles lezen dat ze voorgeschoteld krijgen (toch mam?!), zijn er vast ook lezers die willen weten wat er hier te lezen valt. En als ik het zelfs wist, zou ik het je tot in de puntjes uitleggen. Ik heb al vaak gehoord dat ik me moet toeleggen op één onderwerp om een succesvolle blogger te worden, maar dat lukt me niet. Er zijn te veel verschillende dingen die ik doe, die ik leuk vind en die me bezighouden. Dus lees gewoon eens wat. Dat doet mijn moeder ook.